Спеціальні потреби

Австралія підтримує політику США в Афганістані


Прем’єр-міністр Австралії Джулія Ґіллард.
Прем’єр-міністр Австралії Джулія Ґіллард.

Новий прем’єр-міністр Австралії Джулія Ґіллард сказала, що вона не буде виводити австралійських підрозділів з Афганістану.

Під час своєї першої телефонної розмови з президентом США Бараком Обамою прем’єр-міністр Австралії запевнила його у тому, що її уряд буде далі дотримуватися своїх зобов’язань щодо військової місії в Афганістані.

Тепер в Афганістані є майже 1 600 австралійських солдатів, які здебільшого знаходиться в провінції Урузган для вишколу військових для афганських збройних сил. Від 2001 року, коли Австралія підтримала очолювану Сполученими Штатами боротьбу проти сил Талібану, в Афганістані загинуло 16 австралійських солдатів.

Цими днями міністр оборони Австралії повідомив, що його країна почне виводити свої війська з Афганістану через два роки, щоб дати тим самим змогу афганцям перебрати під свій контроль безпеку в країні.

Джулія Ґіллард - перша жінка, яка стала прем’єр-міністром Австралії, замінивши на цій посаді Кевіна Радда, який програв вибори кілька місяців тому. Вона очолила також правлячу Лейбористську партію країни.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG