Спеціальні потреби

Доля шукачів притулку в Австралії - під знаком запитання


Австралійські законодавці розходяться у поглядах щодо питання долі шукачів притулку в країні. У четвер Сенат відхилив законопроект, який передбачає депортацію біженців в Австралії до низки країн Південно-східної Азії та району Тихого океану.

У середу, після емоційних дебатів, Палата представників, незначною більшістю голосів, схвалила законопроект у справі шукачів притулку в Австралії.

Нагадаємо, що у середу біля берегів Австралії, північніше від острова Різдва, затонуло судно з біженцями. Четверо осіб загинуло. Минулого тижня майже в тому самому районі Індійського океану перевернулося і затонуло судно, на борту якого було 200 шукачів притулку. Загинуло 90 людей.

Човни, на яких до острова пливуть мігранти, часто дуже перевантажені та погано технічно оснащені.

Прихильники і противники законопроекту погоджуються, що депортація шукачів притулку відохочуватиме мігрантів від небезпечної подорожі, проте вони розходяться у поглядах щодо країн, куди їх мають відправляти.

Відхиленим Сенатом законопроектом була б відновлена досягнута торік "угода про обмін біженцями" з Малайзією.

За умовами угоди, Австралія мала надіслати нових шукачів притулку, які прибувають на човнах, до Малайзії в обмін на прийняття Австралією визнаних ООН біженців, які живуть у Малайзії.

Проте опозиція виступає проти таких умов. Вона пропонує відправляти шукачів притулку в табір біженців на тихоокеанському острові Науру.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG