Спеціальні потреби

В Індійському океані перекинулося судно з мігрантами


За повідомленням влади Австралії, рятувальникам вдалося врятувати більшість нелегальних мігрантів, які були на борту судна, яке перекинулося і затонуло у середу в Індійському океані.

Рятувальники витягли з води 125 осіб в районі за приблизно 200 кілометрів на північ від австралійського острова Різдва. У повідомленнях зазначається, що внаслідок аварії одна особа загинула і доля близько 20 осіб невідома.

Нагадаємо, що минулого тижня судно, на борту якого було понад 200 шукачів притулку в Австралії, перекинулося і затонуло в тому самому районі Індійського океану. 90 біженців загинуло.

Більшість суден із нелегальними мігрантами, які втікають від збіднілих і розтерзаних війною країн, прямують в Австралію з Афганістану, Іраку та Шрі-Ланки.

Ці інциденти викликають дебати в Австралії щодо заходів відохотити шукачів притулку від також небезпечних морських подорожей у переповнених та часто побудованих з неякісного матеріалу суднах.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG