Спеціальні потреби

Біля узбережжя Індонезії затонуло судно з біженцями


За повідомленням влади Індонезії, біля південно-західного узбережжя острова Ява затонуло судно, на борту якого перебувало щонайменше 200 людей, які прагнули знайти притулок в Австралії.

У повідомленні зазначається, що досі вдалося витягнути з води живими 189 осіб. Підтверджено загибель дев’ятьох людей, пошуково-рятувальні роботи тривають.

Представник адміністрації управління безпекою судноплавства Австралії повідомив, що судно відправилося з індонезійського рибальського села у вівторок в дорозі до австралійського острова Різдва, де біженці збиралися знайти собі притулок. Проте внаслідок сильних вітрів судно невдозві після відправки затонуло. Більшість пасажирів походять зі Шрі-Ланки. На борту також були іранці та іракці.

Минулого тижня Австралія змінила свою політику щодо шукачів притулку, кажучи, що тих біженці, які доберуться до берегів країни морем, буде відправлено до Папуа-Нової Гвінеї. Там їх розмістять на острові Манус в спеціальному розподільчому центрі для біженців. Якщо виявиться, що вони «справжні біженці» їх поселять в тій країні.

Правозахисні організації піддали критиці нову політиику Австралії, називаючи її жорсткою.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG