Спеціальні потреби

США: аль-Кайда використовує конфлікт в Ємені у своїх цілях


Міністр Ештон Картер у Японії
Міністр Ештон Картер у Японії

Міністр оборони США Ештон Картер заявив у середу, що відгалуження аль-Кайди в Ємені використовує боротьбу між бойовиками угруповання хуті і проурядовими силами для захоплення території в країні, яка намагається відновити стабільність з часу усунення від влади колишнього лідера у 2012 році.

Під час відвідин Японії міністр Картер заявив, що криза в Ємені ускладнила зусилля Сполучених Штатів у Ємені в боротьбі з аль-Кайдою на Аравійському півострові та що такі операції легші, коли країна має стабільний уряд.

Він також сказав, що Сполучені Штати надають Саудівській Аравії розвідувальні дані та інформацію, яка помагає коаліційним силам у боротьбі з бойовиками хуті.

У вівторок заступник державного секретаря США Ентоні Блінкен заявив, що уряд прискорює поставки зброї.

Також у вівторок Міжнародний комітет Червоного Хреста повідомив, що літак з медичним персоналом приземлився в столиці Ємену Сані.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG