Спеціальні потреби

В Аризоні в боротьбі з вогнем загинули 19 пожежників


Аризона
Аризона
В штаті Аризоні, на південному заході США, в боротьбі з пожежами загинули 19 пожежників. Цю інформацію підтвердили в Асоціації працівників пожежної служби США на їх сторінці в Facebook. Представник адміністрації штату розповів телеканалу CNN, що загиблі входили до складу елітної бригади пожежників. За його словами, вони виявилися у вогневому кільці, і до того моменту, коли до них змогла добратися допомога, пожежники були вже мертві.

Пожежа спалахнула у п’ятницю біля містечка Ярнелл, що за приблизно 130 кілометрів на північний захід від Фінікса. З того часу вогоньохопив територію площею в 800 гектарів, знищивши кілька будівель. У боротьбі з вогняною стихією беруть участь понад 200 пожежників.

Президент Барак Обама, який перебуває з візитом в Африці, зробив заяву, в якій він назвав загиблих героями. Він також зазначив, що він і перша леді Мішель Обама приєднується до «молитов і думок про сім'ї цих хоробрих людей і всіх тих, чиї життя докорінно змінилися в результаті цієї жахливої трагедії».

Влада евакуює мешканців Ярнелл і ще одного населеного пункту, який знаходиться поблизу. Під загрозою перебувають сотні будинків.

Останніми днями в штатах Аризона, Каліфорнія і Невада зареєстровано рекордно високу температуру.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG