Спеціальні потреби

Друга за останні два дні пожежа в Бангладеш


За повідомленням влади Бангладеш, у понеділок пожежникам вдалося загасити вогонь у приміщенні фабрики з виготовлення одягу неподалік столиці через день після смертельної пожежі на іншій швейній фабриці поблизу міста Дакка.

Друга за останні два дні пожежа в Бангладеш спалахнула у понеділок на третьому поверсі 12-поверхового будинку, розташованого на околицях столиці країни, міста Дакка. Повідомлень про загиблих немає, проте пожежа завдала значної шкоди будинку.

Щонайменше 110 людей загинули внаслідок іншої пожежі на швейній фабриці у Бангладеш, яка розпочалася пізно ввечері у суботу, в багатоповерховій будівлі фабрики Tazreen Fashion. Деякі люди гинули, коли стрибали з вікон, аби врятуватися від полум'я, перед прибуттям рятувальників на місце катастрофи. Причина пожежі, яка спалахнула на нижньому поверсі будівлі, поки що невідома.

У понеділок в Бангладеш проходила багатотисячна акція протесту працівників швейної промисловості, які вимагають більшого захисту на заводах. За їх твердженням, чимало людей були заблоковані на охопленій вогнем фабриці у суботу через брак пожежних виходів. Пожежникам вдалося загасити полум'я лише у неділю вранці.

У Бангладеш працює близько 4 000 швейних фабрик, продукція яких продається на експорт на суму понад 20 мільярдів доларів в рік.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG