Спеціальні потреби

Арешт сина Авакова прокоментували західні оглядачі: Це працюють силовики громадянського суспільства України


Громадянське суспільство України має власних силовиків в особі НАБУ. Про це, коментуючи арешт сина Авакова Національним антикорупційним бюро, заявив Александр Кларксон політолог-міжнародник, викладач Королівського коледжу у Лондоні.

Чи стане Україна ілюстрацією того, що відбувається, коли громадянське суспільство отримує власних силовиків?
Александр Кларксон, Королівський коледж Лондона

Раніше "Українська правда" повідомила, що Національне антикорупційне бюро затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра за підозрою в розкраданні коштів під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Це ж видання повідомило, що НАБУ проводить обшуки у родини міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. За інформацією співрозмовників "Української правди", обшуки проходять у сина Авакова – Олександра.

"Чи стане Україна ілюстрацією того, що відбувається, коли громадянське суспільство отримує власних силовиків?", - відзначив з даного приводу Кларксон.

Експерт не лишив без уваги і дії, які інкримінують сину Авакова.

"В межах оборудки заробляли на продажу рюкзаків державі. Здається, що він мого дядька винайняв консультантом", - глузує експерт.

У МВС дії НАБУ назвали "політичними, а не юридично обґрунтованими".

МВС констатує, що в Україні продовжується гібридна війна, спрямована на дискредитацію політиків та посадових осіб, які твердо стоять на позиції реформування та оздоровлення державних інститутів
Заява МВС

"МВС констатує, що в Україні продовжується гібридна війна, спрямована на дискредитацію політиків та посадових осіб, які твердо стоять на позиції реформування та оздоровлення державних інститутів, зокрема правоохоронної системи", – йдеться в повідомленні на сайті МВС.

Реакція міністерства Авакова теж не лишилась без відповіді з боку західних оглядачів.

"Цирк", - написав з даного приводу Крістіан Борис, канадський журналіст, який висвітлює події в Україні для низки західних видань.

"А це ще краще", - відзначив Борис з приводу заяви МВС, що арешт Олександра Авакова є частиною "гібридної війни".

Оглядач також відзначив, що дана ситуація є "величезним тестом" для НАБУ.

Як повідомляє "УП", сина глави МВС Олександра Авакова, затриманого за підозрою у розтраті бюджетних коштів, привезли у НАБУ.

Дивіться також: З якими настроями каталонці готуються до виборів?

З якими настроями каталонці готуються до виборів? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG