Спеціальні потреби

Смертність від коронавірусу у США може бути значно меншою, завдяки дотриманню американцями правил - чиновник


Директор Центру контролю захворювань США Роберт Редфілд
Директор Центру контролю захворювань США Роберт Редфілд

Директор Центру контролю захворювань США Роберт Редфілд заявив американським ЗМІ, що дотримання більшістю американців рекомендацій щодо соціального дистанціювання може дозволити значно зменшити прогнози адміністрації Сполучених Штатів щодо смертності через коронавірус. Раніше прогнозувалось, що кількість загиблих може сягнути від 100 тисяч до 240 тисяч.

За словами Редфілда прогнози базувались на очікуванні що половина американців буде дотримуватись рекомендацій, натомість зараз "переважна більшість" мешканців США дотримується настанов уряду. Внаслідок цього, вважає чиновник, смертність може бути "значно меншою, ніж прогнозували моделі".

"Зважте на те, щоб прикривати своє обличчя на випадок, якщо ви - безсимптомний носій вірусу COVID19 - щоб не передати його іншим. У поєднанні із соціальним дистанціюванням, це один із найбільш ефективних способів захистити інших навколо нас від зараження", - закликає Редфілд на своїй сторінці у Twitter.

Як повідомляє видання The Washington Post, за минулу добу у США від коронавірусу померли 1850 осіб. За інформацією каналу NBC, загальна цифра померлих у США наближається до 13 000.

Дивіться також: Як пандемія Covid-19 змінила вибори у президенти CША 2020

Як пандемія Covid-19 змінила вибори у президенти CША 2020. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:04 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

XS
SM
MD
LG