Спеціальні потреби

Афганські сили визволили район, захоплений раніше Талібаном


Бойовики Талібану в Афганістані
Бойовики Талібану в Афганістані

Афганські офіційні особи кажуть, що їх сили відновили контроль над районом у східній частині. Після запеклої битви з екстремістами, той район на короткий час опинився під контролем Талібану.

Офіційні особи заявили, що в понеділок афганські війська повернулися до району Хог’яні в провінції Газні. Це сталося всього через кілька годин після того, як він опинився під контролем Талібану.

Афганські посадовці сказали, що перед тим як відступити, таліби підпалили деякі урядові будинки.

Представник Талібану підтвердив повідомлення, що повстанці залишили район. Водночас він, що Талібан затримав кількох афганських поліцейських і конфіскував їх зброю.

Тимчасом альянс НАТО заявив у понеділок, що його сили убили щонайменше 15 екстремістів. Це сталося під час атаки на склад матеріалів Талібану в провінції Гельманд.

Офіційні особи заявили, що операцію здійснено разом з афганськими силами безпеки в ході важких боїв протягом двох днів.

Також у провінції Гельманд – за повідомленням урядових осіб – екстремісти вбили двох жінок, які працювали в організації допомоги.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG