Спеціальні потреби

Афганський уряд та угруповання Гезбі-Ісламі готові підписати мирну угоду


Гулбуддін Гекматяр
Гулбуддін Гекматяр

Високопоставлені афганські посадовці і представники антиурядового угруповання, очоленого колишнім повстанським ватажком Гулбуддіном Гекматяром, повідомили про значний поступ на довгих мирних переговорах. Обидві сторони сподіваються в найближчому часі підписати мирну угоду.

Уряд національної єдності президента Ашрафа Гані вже кілька місяців веде переговори з очоленим Гекматяром угрупованням Гезбі-Ісламі, однак суперечки повторно припиняли розрекламований мирний процес.

Нові надії на досягнення довго відстрочуваної угоди випливають із зробленого в п’ятницю повідомлення сина ватажка Габібура Рехмана Гекматяра на його сторінці у Facebook. Габібур заявив, що Гезбі-Ісламі та уряд досягли угоди щодо всіх пунктів проекту мирної угоди і що про неї буде повідомлено в суботу.

«Я вітаю афганський народ і всіх мусульман, а також членів Гезбі-Ісламі з нагоди мирної угоди. Надіюсь, що вона доведе до закінчення війни, принесе мирі і припинить іноземне втручання у справи Афганістану», заявив син Гекматяра, який не є членом переговорної групи.

Представник президента Афганістану Шах Гуссейн Муртазаві заявив «Голосу Америки», що під час розмов з переговорною делегацією повстанського угруповання досягнено значного поступу і є надія на більше.

Це сталося в час, коли найбільше повстанське угруповання – Талібан – збільшило атаки по всьому Афганістані і досягло значних територіальних здобутків.

Дивіться також: Президентські вибори в США: поки що рано говорити про перемогу

Президентські вибори в США: поки що рано говорити про перемогу. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG