Спеціальні потреби

Афганські та коаліційні сили ведуть наступальну операцію проти Талібану


Афганські та НАТОвські війська ведуть нову наступальну операцію, метою якої є витіснити екстремістів Талібану з опорних пунктів у районі південного міста Кандагар. Офіційні особи кажуть, що повітряний і наземний етап поточної операції проти талібів триває уже кілька тижнів.

Німецький бригадний генерал Йозеф Блоц, який є представником сил НАТО, заявив, що афганські та коаліційні сили вважають, що у найближчих днях ітимуть важкі бої. За його словами, метою операції є знищити позиції талібів у районі міста Кандагар і змусити екстремістів залишити район, або продовжити боротьбу і згинути у ній.

Немає повідомлень про кількість жертв серед афганських і НАТОвських сил у ході найновішої операції, що розпочалася кілька днів тому.

Афганські офіційні особи кажуть, що уряд зосереджується на питанні запровадження в життя у Кандагарі кількох проектів розвитку. Усунення екстремістів з південного регіону країни є головною частиною очоленої США стратегії допомогти кабульському уряду поширити свою владу на всю країну.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG