Спеціальні потреби

Україна згадувалася на слуханнi в справi затвердження Кондолiзи Райс - 2005-01-19


Вашингтон – 18 сiчня. У Конгресі США сьогоднi розпочалися слухання в справі затвердження радника президента Буша з питань національної безпеки Кондолiзи Райс на посадi держсекретаря США. В ходi слухання неодноразово згадувалася Україна.

Слухання, яке проходить в сенатському Комітеті з питань зовнішніх відносин, розпочалося із вступного слова його голови - сенатора-республіканця Рiчарда Луґара, який в ньому серед іншого закликав адміністрацію Буша підтримати розвиток демократії в Україні. Про Україну у своєму вступному слові згадала і Кондолiза Райс, зазначивши, що Сполучені Штати були «вражені відмовою українського народу визнати результат пошахрованих виборів та його вимогами щодо визнання його демократичного вибору». В ході слухання Райс також підтримала скасування дії щодо України поправки Джексона-Веніка, однак зазначила, що це повинно статися у відповідний для цього час. Таку позицiю привiтав сенатор Луґар.

Затвердження кандидатури Кондолiзи Райс Сенатом у повному складi може вiдбутися в четвер. В разi позитивного рiшення Сенату, вона стане першою афро-американкою та другою – пiсля Мадлен Олбрайт – жiнкою на посадi держсекретаря США. Вона замiнила б на цiй посадi Колiна Павелла, який ще груднi повiдомив про свою вiдставку.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG