Спеціальні потреби

В Сенатi США наступного скликання таки не буде американського українця - 2004-08-12


Вашингтон - 11 серпня. Колишній конгресмен Боб Шейфер мав добрi шанси стати першим американським сенатором українського походження, однак цим разом таки не судилося. Він програв цього тижня на попередніх виборах у штаті Колорадо іншому представнику Республіканської партії - спадкоємцю пивної компанії Корс - Пiту Корсу. Шейфер, мати якого походить з України, отримав 39 відсотків голосів, його суперник - 61.

Колишній конгресмен, який працював в Палаті представників три двохрічні терміни, активно лобіював інтереси Україну у своїй законодавчій діяльності. Довгий час був співголовою п`ятдесятичленної Групи сприяння Україні в Конгресі. Він також був одним із головних ініціаторів створеної 1999 року міжпарламентської робочої групи з членів Конгресу США та депутатів Верховної Ради України, яка свою основну увагу зосереджує на взаємному обміні інформацією, оцінках тенденцій та процесів у законодавчій сфері обох країн та проведенні регулярних зустрічей між депутатами. Шейфер, якому 42 роки, неодноразово відвідував Україну та приймав у себе численні українські делегації.

Своїм українським корінням Шейфер гордиться навiть на вебсторонці, створеній його сенатською кампанією. На сайті також розмiщений документ українською мовою із закликом до американських українців голосувати за нього.

В інтерв’ю місцевому телеканалу у Колорадо Шейфер заявив, що вiд попереднiх виборiв очікував іншого результату, однак водночас підкреслив, що вдоволений проведеною кампанією, яка, як сказав він, була важкою, але чесною.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG