Спеціальні потреби

У Києвi Янукович навряд чи переможе Ющенка, вважають в СДПУ(о) - 2004-07-18


Київ – 16 липня. Київський міський комітет СДПУ(о) достатньо скептично ставиться до перемоги Віктора Януковича в столиці України. Про це заявив під час зустрічі з журналістами секретар комітету Вадим Місюра.

Столиця завжди симпатизує представникам демократичної опозиції. На минулих парламентських виборах “Наша Україна” здобула тут переконливу перемогу. При чому настрої киян залишаються на диво стабільними. Напередодні президентських виборів рейтинг Віктора Ющека набагато перевищує рейтинг Віктора Януковича. Саме тому, симпатики єдиного кандидата від влади мають докласти максимум зусиль задля збільшення цих відсотків, каже секретар Київського міського комітету СДПУ(о) Вадим Місюра:

«За політичну прихильність мешканців нашого міста вестиметься непримиренна а напевно і безкомпромісна боротьба кандидатів у президенти. Єдиний кандидат зіштовхнеться з нелегким завданням. Якщо брати до уваги соціологічні дослідження, можна констатувати, що на цей час кандидат від центристських сил має близько 15%, а команда Віктора Ющенка має десь 35-40% прихильників у місті Києві».

Місюра відзначає, що сьогодні кандидата від влади підтримує 24 партії та 63 громадські організації, однак до перемоги Януковича у Києві ставиться досить скептично:

«В той же час я констатую, що напевно у місті Києві в процентному співвідношені ми не зможемо перемогти Віктора Ющенка. Я думаю, що приблизно ці рейтинги виглядатимуть, як 45-47% за Ющенка і десь близько 22-25% за єдиного кандидата».

Передбачувану поразку керівник київського міськкому СДПУ(о), пов’язує із тим, що часто між констатацією підтримки представника від влади і конкретною її реалізацією існує досить велика прірва. Тому необхідно, щоб усі структури, що підтримують Януковича, згуртувались і разом почали щось робити. Щоправда, як це не парадоксально, свою роботу вони мають робити, не використовуючи адмінресурсу:

«Наше головне завдання, це може для когось смішно звучить, все зробити, щоб адмінресурс не спрацював проти єдиного кандидата. Це таке моє побажання чиновникам не тільки по Україні, але й у першу чергу у місті Києві. Тому, що я пам’ятаю минулі вибори і пам’ятаю, як в місті Києві було знято представників СДПУ(о) більше ста чоловік з округів тому, головне, щоб адмінресурс в місті Києві займав нейтральну позицію».

Вадим Місюра ще раз підкреслив, що СДПУ(о) підтримує Януковича тільки за умови проведення політичної реформи.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG