Спеціальні потреби

Кандидатiв у президенти України уже дев`ять - 2004-07-06


Київ – 5 липня. Минулої суботи в Україні офіційно стартувала виборча кампанія. Вже почалося висунення кандидатів. Центральна виборча комісія має перевірити всі документи і обіцяє зареєструвати перших кандидатів у вівторок. Вже відомі перші дев`ять прізвищ осіб, які претендуватимуть на найвищу державну посаду.

У вівторок-середу ЦВК обіцяє зареєструвати перших кандидатів у Президенти. Для того, аби отримати відпоідне посвідчення та право проводити виборчу кампанію кандидати мають подати заяву, декларацію про прибутки та заплатити заставу – півмільйона гривень. Всі ці документи у Цетрвиборчком вже принесли троє претендентів. Ще в першій годині ночі неділі з`їзд партії Єдина родина висунув кандидатом свого лідера – Олекснадра Ржавського. Завдяки такому оригінальному прийому він першим подав документи.

Під номером 2 - Віктор Ющенко. Він - самовисуванець, але підтримати його під ЦВК прийшло десятки тисяч людей з усіх куточків України. Третім був ще один аутсайдер минулої президентської кампанії – лідер Слов`янської партії Олександр Базилюк. У неділю ще декілька з`їздів висунули своїх кандидатів у Президенти. Як і очікувалося, головним кандидатом від лівих буде головний комунiст країни Петро Симоненко.

Цього разу, як і минулого, лівий фланг буде розколотим. Претендуватиме на президентську посаду і лідер соціалістів Олександр Мороз.

Офіційно висунули і головного владного кандидата – Віктора Януковича. Це сталося на з`їзді Партії регіонів у Запоріжжі. Головною новиною від Януковича стало те, що його штаб очолив голова Нацбанку та лідер Трудової України Сергій Тігіпко. Він вже заявив, що виборча кампанія прем`єра коштуватиме 10 мільйонів гривень. I сьогодні за підтримку кандидатури Януковича проголосував з`їзд партії Жінки за майбутнє. Серед інших претендентів, яких висунули з`їзди – лідерка ПСПУ Наталія Вітренко, голова Ліберально-демокричної партії Ігор Душин та лідер Партії вкладників Владислав Кривобоков.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG