Спеціальні потреби

Керiвники «Голосу Америки» та радiо «Свобода» у Києвi - 2004-04-01


Київ – 31 березня. В українськiй столицi перебувають керівники фінансованих урядом Сполучених Штатів радіостанцій «Голос Америки» та «Свобода». Дейвид Джексон та Томасд Дайн намагаються вирішити проблему із трансляцією своїх програм в Україні. Минулого місяця після закриття радіо “Континент” із столичного ефіру зникли випуски новин західних мовників.

Виступаючи на спiльнiй з Дайном прес-конференiї, директор «Голосу Америки» Джексон так висловився про нинiшню ситуацiю в Українi:

«Світ спостерігає за тим, що діється в Україні. Питання свободи слова і вільних виборів є важливими для майбутнього України. Ось чому я і Том Дайн тут. Мене приємно вразили приклади мужності, які я бачив в Україні...я уважаю, що якщо ви йтимете своїм шляхом незважаючи на перешкоди, будете сильними, то час буде по вашому боці. Світ демократизується, бо якщо люди мають свободу вибору, то це веде до економічної свободи і процвітання. Але цей шлях може бути дуже важким, і ми це бачимо зараз в Україні».

Джексон також пiдкреслив, що те, що США зараз пильно стежать за ситуацiєю в Українi, засвiдчив вiзит минулого тижня до Києва заступника держсекретаря США Ричарда Армiтеджа

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG