Спеціальні потреби

Верховна Рада офiцiйно визначає дату президентських виборiв - 2004-03-18


Київ - 18 березня. Всенародні вибори Президента України відбудуться 31 жовтня цього року. Відповідну постанову ухвалив сьогодні український парламент. Депутати кажуть, що цей документ має покласти край чуткам про те, що вибори можуть не відбутися.

Постанову на розгляд законодавцiв внiс депутат від Нашої України Іван Плющ. Він каже, що лише після схвалення цього документа у людей зникнуть сумніви щодо того, що президентські вибори восени таки відбудуться. Чутки про їх відміну з`явилися відразу після початку процесу конституційної реформи. До того ж, парламент зобов`язаний схвалити цей доумент, інакше не може бути оголошений старт виборчої кампанії, сказав iнший нашоукраїнець Борис Беспалий.

«З цього приводу є спеціальне рішення Конституційного суду. Там чітко і ясно записано, що Верховна Рада повинна прийняти постанову про призначення виборів Президента України».

За постанову проголосували майже всі депутати, що були присутні у залі. Проведення виборів цієї осені пiдтримали 429 народних обранців. Відтак питання про те, чи будуть проведені всенародні вибори Президента України, знімається. Залишаються лише питання по суті – як відбуватимуться ці вибори та якi повноваження будуть у Президента, якого обируть українцi.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG