Спеціальні потреби

Вiце-спiкер Зiнченко про ситауцiю в медiа-просторi України - 2004-03-16


Київ – 15 березня. Закриття радiо Континент та зникнення з ФМ-ефіру кількох західних радіоголосів залишається резонансною темою в Україні. Сьогодні останні події довкола незалежних ЗМІ різко скритикував віце-спікер парламенту Олександр Зінченко.

Коментарі довкола закриття радіо Континент та інших проблем із медія в Україні можна розділити на дві чатисни – коментарі опозиції та влади. Представники владного табору відкидають будь-які звинувачення у політичному замовленні вищих посадовців знищити ті чи інші радіо, телестудії чи газети. Переважно вони пояснюють закриття ЗМІ чисто економічними причинами. Наприклад, зникнення з ефіру радіо Континент голова Держкомінформації Іван Чиж назвав «чисто виробничим конфліктом», пов`язаним із недотриманням умови ліцензії. Українська опозиція у свою чергу заявляє, що в Україні відбувається зачистка тих мас-медіа, якi дозволяють собі говорити вiдверто про подiї в країнi. З різкою критикою ситуацiї у медійному просторі України, в тому числі і закриття Континенту сьогодні виступив віце-спікер парламенту Олександр Зінченко. Він є визнаним фахівцем у сфері ЗМІ – свого часу він був співзасновником та керівником телеканалу Інтер, а в минулом скликанні парламенту очолював Комітет зі свободи слова. Те, що відбувається зараз, Зінченко коментує так:

«Моє ставлення надзвичайно негативне, надзвичайно. Я не просто не поділяю, я дивуюся тим діям, які відбулися у нашому медіа-просторі. Вважаю, що колись має бути межа терпіння журналістики. Це все позначиться на політичній кампанії, серйозно позначиться. Чим більш буде заганятися в кут, чи в банку ЗМІ, тим більш негативно це буде позначатися на політиці. Читати газети чи дивитися електронний простір, на жаль, інколи боляче. Я надзвичайно критично ставлюся до всіх обмежень, які відбулися останнім часом» - сказав Зiнченко.

Нагадаємо, що з різкими заявами щодо закриття радіо Континент та подiй з iншими незалежними ЗМІ в Україні виступив Державний департамент США, Європейський парламент, радіостанція Голос Америки, Бі-Бі-Сі, та ряд міжнародних журналістських організацій – Репортери без кордонів, Комітет захисту журналістів, та інші.

Відео - найголовніше

МВФ: Важливо, щоб українські біженці повернулись. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
XS
SM
MD
LG