Спеціальні потреби

За сумнівних обставин загинув ще один український журналіст. - 2003-12-16


В Україні загинув ще один журналіст – Володимир Карачевцев. Він був заступником редактор мелітопольскої газети «Кур'єр» та головою регіональної незалжної профспілки журналістів.

Останні дні Володмир переживав особисту трагедію – смерть батька. Коли в неділю його прйшла провідати колишня дружина, двері ніхто не відкривав. Потрапивши до помешкання вона побачила Володимра мертвим. Він висів на дверці свого холодильника старого зразка. Міліція, яка прибула на місце події, визначила, що смерть наступила внаслідок механічної асфікції, через повішання. Провохоронці найімовірнішою версією називають нещасний випадок, мовляв журналіст у важкому психологічному стані випадково зачепився за ручку і не зміг швидко зреагувати.

Натомість шеф Володимира Карачевцева, головний редактор газети «Кур'єр» Ігор Єнін такі пояснення називає дуже сумнівними. Він каже, що його колега–кадровий офіцер і міг би впоратися з такою ситуацією. Ігор Єнін твердить, що разом із Володимром він займався кількома резонансими розслідуванями корупції серед посадовців Мелітополя, приватизаційних скандалів, банкрутства заводу «Старт». Головними фігурантами розслідувань були мер Мелітополя Василь Єфименко та його заступник Олександр Ільчук. Колеги загиблого журналіста кажуть, що йому неодноразово звонили незнайомі особи і погрожували розправою.

Редактор Кур'єра Ігор Єнін однозанчно переконаний - метою вбивства може бути спроба запобігти оприлюдненню правди про діяльність місцевої влади. Версію насильницької смерті журналіста не відкидає і міліція, хоч і не вважає її основною.

Більшість кримінальних справ щодо загибелі українських журналістів досі не потрапили до суду. Зазвичай розслідування затягуються на кілька років.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG