Спеціальні потреби

Екологія та благоустрій Києва повинні покращитись - 2003-08-13


Керівництво Києва серйозно занепокоєне екологією в місті і має намір ліквідувати шкідливі виробництва на території міста – таку заяві зробив сьогодні заступник голови Київміськадміністрації Валерій Кір’ян.

Наразі Київ залишається найбільш динамічно розвинутим регіоном України. Природньо, що тут зосереджені основні фінансові, бізнесові та інноваційні структури. Звітуючи про досягнення першого півріччя Валерій Кір‘ян заявив, що позитивна динаміка перебільшила навіть сподівання – сьогодні середня зарплата найбільша по Україні – 800 гривень а борг по соціальним виплатам найменший, і то переважно за рахунок минулих років. У Києві фіксують і найнижчий рівень безробіття – банк даних має 18 тисяч вакансій на місця праці, за рік створено більше 16 тисяч робочих місць.

Зважаючи на темпи розвитку бізнесу в Києві, вартість землі тут постійно зростає. Не в останню чергу саме це стало причиною перегляду політики київського керівництва щодо підприємств, якій працюють у місті. Як заявив заступник голови київміськадміністрації, найближчим часом права оренди землі можуть позбутися ті підприємства, які не дуже вдало працюють, не платять податків до місцевого бюджету, працюють із застосуванням старих технологій.

Це ж саме стосується і екологічно небезпечних підприємств. Наразі вже закрили завод “Радикал”, який використовував у виробничому циклі ртуть, нині стоїть питання про закриття рубероїдних заводів, підприємств, що виробляють лінолеум і навіть цеглу та блоки.

Керівники міста обіцяють звільнити від шкідливих промислових заводів і берег Дніпра, який вони постійно забруднюють. Там мають намір будувати житло та саджати парки. Єдиний мінус—це працевлаштування працівників цих доволі чисельних підприємств. Їм місцеві чиновники вже зараз радять перекваліфіковуватися, або ж шукати інше місце роботи.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG