Спеціальні потреби

Рейтинг надійності автомобілів - 2003-07-15


Автомобіль у Сполучених Штатах давно перетворився на засіб пересування, а не хизування. Тому для більшості американців головним пріоритетом під час вибору машини є її надійність, а не краса та кількість кінських сил. Це засвідчило нещодавнє дослідження громадської думки.

Дослід надійності засобів пересування за дві тисячі третій рік опублікувала міжнародна фірма дослідження споживчого ринку Джей Ді Пауер.

Головним критерієм опитування ставилась якість й надійність автомобілів у процесі трирічного користування. У досліджені взяло участь понад п’ятдесят п’ять тисяч власників легкових машин та легких вантажівок випуску двохтисячного року. Умовою участі в досліді було постійне користування автомобілем на повсякденних дорогах країни. Загальний висновок робить Браєн Волтер працівник Джей Ді Пауер.

ТАРЕ: див. аудіо запис.

Європейські моделі втратили багато, коли мова їде про надійність. Ці марки виявилися поміж машин, які мають найбільше проблем після трьох років роботи. Європейські авто, як з’ясувалося, мають більше недоробок ніж американські. Так, що перевага, яку колись мали європейці, поступово зникла і тепер вони мають проблеми на ринку.

Як і очікувалось, японські Тойота та Хонда отримали високу оцінку, продовжує Браєн Волтерс.

ТАРЕ: див. аудіо запис.

Лексус працює надзвичайно добре. Інфініті історично має добрі відгуки у цьому дослідженні. Американський Бьюїк третій у списку найбільш надійних машин загалом, але перший поміж американських моделей та поміж машин, які не належать до класу люкс. Це означає, що Бьюїк кращий, ніж звичайні Тойоти та Хонди.

Найбільшим невдахою дослідження можна назвати німецький Мерседес-Бенц. Як каже Браєн Волтерс, проблеми колишнього лідера машин класу люкс схоже з роками авто значно збільшуються. ТАРЕ: див. аудіо запис.

Мерседес-Бенц одна з машин, яка має найбільшу різницю у стані з моменту купівлі і до трьох років у роботі. Однак, інші європейські машини класу люкс, включно з Вольво, Ленд Ровер та Ауді, також знаходяться поміж машин, які за три роки користування мають найбільше проблем.

Як не дивно, деякі машини на початку свого життя виглядають набагато гірше порівняно з конкурентами, однак через три роки залишаються у набагато кращій формі. До таких належить Субару. Якщо у двохтисячному році якість Субару була нижче середньої, то через три роки вона фінішували вище середнього. На думку Браєна Волтерса, завдяки стандартам, які поставила перед собою фірма Тойота, інші автовиробники підвищили вимоги до власних авто. Індустрія зараз концентрує свою увагу на надійності машин, адже 52 відсотки опитаних автомобілевласників при виборі авто на перше місце ставлять саме надійність та якість.

XS
SM
MD
LG