Спеціальні потреби

Гастролі чиказького ансамблю в Україні - 2003-07-14


Сьогодні в Києві розпочалися гастролі танцювального ансамблю із Чикаго „Громовиця”. Сорок танцюристів із Сполучених Штатів дадуть шість концертів у різних містах України. Всі виступи будуть безплатними. Гроші на подорож збирали самі танцюристи.

Гастролі танцювального колективу „Громовиця” із Чикаго триватимуть десять днів. За цей час планують дати концерти у Львові, Тернополі, Калуші, Коломиї та Ужгороді. Розпочався гастрольний тур у Києві.

Художній керівник „Громовиці” Роксана Дика говорить, що це перші гастролі в Україні колективу, якому вже 23 роки. Його учасникам від 15 до 35. Всі вони українського походження. Для багатьох ця подорож на батьківщину – перша в житті. Саме цим керівник колективу пояснює особливе хвилювання танцюристів.

„Громовиця” – самодіяльний колектив. Його учасники збираються на репетиції раз на тиждень. У вільний від роботи чи навчання час. Але багато танцюристів брали додаткові балетні та хореографічні класи.

Гроші на подорож збирали самі артисти протягом року. Їхати в Україну ніхто не відмовився. На ярмарках та завдяки пожертвам заробили 55 тисяч доларів. Організувати гастролі в Україні допомогла і столична влада. Київ і Чикаго – міста побратими. Тому зали для виступів американським українцям надали безплатно.

Голова комітету „Міста побратими Київ-Чикаго” Марта Фаріон переконана, що такі культурні обміни важливі для українців по обидві сторони океану.

Марта Фаріон говорить, що останнім часом до колективу приєдналося багато молодих танцюристів, які недавно прибули в Сполучені Штати. Разом із „Громовицею” в Україні виступатиме скрипаль Василь Попадюк – один із найкращих виконавців Канади.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG