Спеціальні потреби

Однотижневий тур Буша - 2003-05-30


Президент БУШ виїхав з Вашінґтону на однотижневу подорож до Європи і Близького Сходу, де він має надію заохотити до подальшої праці над досягненням миру. Як повідомляє кореспондентка Голосу Америки ПОЛА ВУЛФСОН, на його першій зупинці, у Польщі, президент подякує цій союзній країні за підтримку США у війні в Іраку.

У Кракові, президент БУШ відвідає місця двох нацистських концентраційних таборів, матиме зустрічі з керівниками уряду та виголосить промову до польського народу.

У своїй промові, він дуже можливо зосередить увагу на боротьбі з тероризмом і боротьбі, яку президент схарактеризував ‘’із силами зла.’’ Припускається, що він також висловить велику похвалу Польщі за її моральну і військову підтримку у війні в Іраку.

Із Польщі, президент поїде до Росії і Франції, країн, які виступали проти його рішення про війну в Іраку. Президент БУШ планує взяти участь в щорічному саміті Великої Вісімки. Але кульмінаційним пунктом подорожі президента Буша буде Близький Схід. Він планує відбути три-сторонню зустріч з палестинським та ізраїльським прем’єр міністрами щоб надати рушійної сили новому мирному планові, висунутому Сполученими Штатами.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG