Спеціальні потреби

Барак Обама зустрічається сьогодні в Білому домі з Далай-ламою


<!-- IMAGE -->

Президент США Барак Обама вітатиме сьогодні у Білому домі духовного лідера Тибету у вигнанні Далай-ламу, незважаючи на глибоке невдоволення Пекіна з цього приводу.

Далай-лама прибув до Вашингтона у середу на передодні зустрічі з президентом Обамою, яка відбудеться за закритими дверима у приватному приміщенні в Білому домі, а не в овальному кабінету, де президент звичайно офіційно приймає своїх гостей.

Речник Білого дому заявив, що журналісти не матимуть можливості фотографувати зустріч, хоча Білий дім оприлюднить один офіційний фотознімок.

Зустріч викликала розлючення Пекіна, який заявив, що він категорично виступає проти такого візиту Далай-лами. Минулого тижня Китай закликав США «негайно відкликати запрошення».

Представник міністерства закордонних справ КНР заявив, що зустріч може далі пошкодити американсько-китайським відносинам, які останнім часом погіршилися з приводу планованого постачання США зброї Тайваню, розбіжностей щодо китайського валютного курсу і занепокоєнь США китайською цензурою інтернету.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG