Спеціальні потреби

Які будуть пріоритети  Обами у промові про стан держави?





Барак Обама, готується до своєї першої промови про стан держави. За словами помічників президента, у середу ввечері звертаючись до Конгресу США та нації президент сконцентрує свою промову на створенні нових робочих місць. Адже відсутність прогресу у цій ділянці економіки - разом із мало зрозумілим американцям планом реформи системи охорони здоров’я - призвели до втрати демократами абсолютної більшості голосів у Сенаті.

Промова про стан держави повинна стати відповіддю президента Обами виборцям, які виявили своє незадоволення надіславши до Сенату республіканця з традиційно демократичного штату.

Речник Білого Дому Роберт Ґібс:

«Я думаю, що люди у країні, загалом, і у штаті Массачусетс, зокрема, незадоволені тим, що економіка не достатньо прогресує».

Натомість республіканці не приховують радощів і настрої їх підсумовує сенатор-республіканець Джим Демінт:

«Ми бачимо по всій країні люди занепокоєні і розлючені витратами, зростанням державного боргу, урядовим втручанням у приватний бізнес».

Розуміючи наслідки виборів у Массачусетсі, Барак Обама, за словами його помічників, використає промову про стан держави, аби пояснити американцям, як працює його план покращення економіки. Дейвид Аксельрод - один із радників президента США:

«Президент ніколи не припинить боротися за робочі місця та збільшення прибутків населення».

Окрім того, аби запобігти повторенню подібного фіаско, і не втратити більшість в обох палатах Конгресу США після виборів у листопаді цього року, президент викликав людину, яка стояла за блискучою кампанією приходу до влади самого Обами. Менеджер виборчої кампанії демократів Девід Плаф, не приховує, що наголосом його кампанії до наступних виборів буде економіка.

«Коли люди занепокоєні економічними проблемами, потрібно організувати дуже грамотну кампанію».

Після шокуючих виборів у Массачусетсі, в рядах демократів вже лунають заклики до відкладення медичної реформи, яка викликає обурення у певної частини населення. Однак чимало демократів наполягають щоб не зупинятись і просуватися далі. Адже республіканці відібрали у демократів всього лиш один голос у Сенаті, але більшість все одно зберігається за однопартійцями Обами.

Говорить губернатор штату Пенсильванія Ед Рендел:

«Ми маємо шанс зробити щось історичне, і якщо це означає, що дехто з наших програє вибори - то принаймні втрачаючи при цьому крісло, борючись за щось важливе».

Сам президент обіцяє, що поразка демократів у Массачусетсі не зупинить його амбітних планів.

«Я не припиню боротися за вас», - каже він.

Загалом адміністрація президента Обами, визнає, що не приділила значної уваги поясненню своїх кроків пересічним американцям. Тож експерти передбачають, що після промови про стан держави, Обама подорожуватиме країною, роз’яснюючи дії свого уряду.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG