Спеціальні потреби

Вашингтонці надсилають допомогу на Гаїті





Влада столичного Вашингтона спільно з посольством Гаїті у США відкрили координаційний центр, який займається організацією зусиль багатьох гуманітарних організацій і окремих громадян, що хочуть допомогти постраждалим від землетрусу на Гаїті. Мешканці Вашингтона активно відгукнулись на заклик про допомогу. Вони приносять гроші, їжу, одяг і предмети першої необхідності у спеціальні центри збору пожертв. Добровольці, серед них багато дітей, допомагають сортувати і пакувати ці надходження і готують їх до відправки на Гаїті.

Вашингтонці скористалися вихідним з нагоди Дня Мартіна Лютера Кінґа, щоб допомогти сортувати пожертви для Гаїті.

Волонтери пакували в ящики одяг, медичні препарати та інші речі, зібрані на складі. Деякі батьки вирішили взяти з собою дітей. Говорить Дорінда Бауерс:

«Я повинна була сьогодні працювати. Але я побачила в новинах, що необхідно багато допомоги, тож подзвонила на роботу і взяла вихідний, тому що хочу, щоб мій син також взяв участь у наданні допомоги».

Тоні Престіпіно каже:

«На Різдво, коли діти розпаковували подарунки, це їм дуже сподобалось. Тож я хотів, щоби вони відчули, як буває добре не тільки отримувати, але й віддавати щось іншим».

Його семирічна донечка Аманда додала:

«Коли я дивилась новини, побачила, як там все погано. Там зруйновано більшість лікарень, і ми повинні допомогти».

Люди продовжують приносити пожертви і пропонують свою допомогу біля посольства Гаїті у Вашингтоні.

Одним з добровольців є Філіп Бакур, який каже:

«Моя дружина і діти плакали, коли дивились випуски новин. Тому я тут, щоби допомогти чим зможу».

Місцева влада рекомендує людям у першу чергу допомагати грошима, аніж продуктами чи одягом.

Збором коштів для гаїтяни зайнялися і популярні серед столичної молоді співаки. Виручені від продажу квитків на організовані ними концерти гроші підуть на потреби двох організацій, що працюють на Гаїті – госпіталю, який надає допомогу постраждалим, і гуманітарній організації, заснованій вихідцем з Гаїті, репером Вайклефом Джином. Його фонд за тиждень зібрав більше двох мільйонів доларів. Навіть працівники нічного клубу, де проходить концерт, вирішили пожертвувати у фонд допомоги свою денну зарплату. Говорить директор клубу Ендрю Шнайдер:

«Вони підійшли і сказали, що хочуть допомогти».

Студентка Еріка Сміт каже, що трагедія на Гаїті сколихнула серця багатьох американців, і особливо афроамериканської громади:

«Я бачу велике бажання допомогти, особливо серед афроамериканців. Ми всі хочемо підтримати наших братів і сестер. Ми всі хочемо допомогти піднятися з руїн».

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG