Спеціальні потреби

На Папу Римського накинулася прочанка


Несподіваний інцидент стався у передріздвяний вечір у Ватикані. У той час як Папа Бенедикт XVI йшов до вівтаря, невідома жінка за секунду перестрибнувши огорожу, кинулася на понтифіка і повалила його на землю. Присутні були шоковані побаченим. Вже за мить неушкоджений понтифік підвівся і продовжив відправляти передріздвяну службу. Для нього, на щастя, все обійшлося без травм. Чого не скажеш про кардинала Роджера Едчегерея, якого забрали у лікарню з переломом ноги.

Інцидент трапився всього через кілька тижнів після того, як психічно неврівноважений чоловік на одному з публічних заходів напав на прем’єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі. Він теж зумів проскочити крізь охорону.

А для Папи Бенедикта XVI нинішній інцидент став не першим. Рік тому наприкінці богослужіння ця ж жінка вже намагалася наблизитися до понтифіка, але тоді її вчасно зупинила охорона.

А у 1981-му році світ з жахом спостерігав за тим, як чоловік з Туреччини прямо на площі святого Петра вистрелив у Папу Івана Павла ІІ. Тоді понтифік отримав важке поранення, але його життя вдалося врятувати. Самого ж нападника відразу арештували.

Попри посилену охорону святійшого отця нинішній інцидент з жінкою, яка вже вдруге спробувала пробратися до понтифіка, ще раз нагадує про те, наскільки відкритим є Папа Римський під час громадських заходів.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG