Спеціальні потреби

У США відзначили День ветеранів


У Сполучених Штатах, як і щороку 11 листопада, відзначили День ветеранів. Президент Барак Обама з нагоди свята поклав традиційний вінок до пам`ятника невідомому солдату на Національному Арлінґтонському кладовищі біля Вашингтона.

Особливі емоції свято цього року викликає на військовій базі Форт Гуд у Техасі. Адже саме там у вівторок, за участі тисяч військовослужбовців, пройшла церемонія прощання з тринадцятьма солдатами, які були застрелені на тій базі минулого тижня, з поки що до кінця нез`ясованих причин, їх побратимом військовим психіатром Нідалом Гассаном.

На церемонії прощання був також президент Барак Обама. «Ми прощаємося з тими, хто пішов з цього у життя. І ми далі будемо боротися за мир, в ім’я якого вони служили», - сказав він, виступаючи на церемонії.

У місті Сан-Франциско День ветеранів відзначали дещо раніше – минулими вихідними. Урочистий парад вшановував тих, хто жертвував собою заради батьківщини, а також їх родичів. Втім, були часи, коли ветеранам, які поверталися додому, не влаштовували урочистості. Йдеться про ветеранів В`єтнамської війни, яким у штаті Огайо цього року влаштували спеціальний парад.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG