Спеціальні потреби

У Пакистані продовжується боротьба з екстремістами Талібану


Пакистанська поліція повідомила, що нападник-смертник убив щонайменше 35 людей. Понад 30 інших людей отримали поранення. Інцидент стався неподалік штаб-квартири збройних сил у Равалпінді.

За повідомленням поліції, вибух стався перед банком неподалік готелю Шалімар за кілька кілометрів від столиці країни Ісламабада. Телевізійні станції показали карети швидкої допомоги і поліцейські машини, які поспішали на місце вибуху.

Тимчасом пакистанський уряд запропонував грошову винагороду за впіймання - живими або мертвими - лідерів Талібану. В урядовому повідомленні, оприлюдненому газетами, пропонується п’ять мільйонів доларів за впіймання або за інформацію, яка доведе до впіймання, лідера пакистанського Талібану Гакімулли Мегсуда і понад десятка інших керівників Талібану.

Пакистанська армія веде великомасштабну операцію проти повстанських угруповань у племінному районі Південний Вазиристан на північному заході країни. У відплату за це минулого місяця екстремісти провели кілька відплатних атак, у результаті яких загинули сотні людей.

Хвиля насильства спонукала Організацію Об’єднаних Націй повідомити про виведення свого міжнародного персоналу з північно-західного району Пакистану з міркувань безпеки.

У неділю міністр закордонних справ Пакистану Шах Махмуд Куреші заявив, що збройні сили, за всіма ознаками, до кінця грудня усунути екстремістів Талібану, які мають свої схованки в гірському районі уздовж кордону з Афганістаном. Міністр, який відвідує Малайзію, сказав, що наступальна операція в Південному Вазиристані «дуже успішна» і що вона змусила бойовиків Талібану до втечі.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG