Спеціальні потреби

Обама допомагає американцям з придбанням авто





Уряд США цими днями започаткував спеціальну програму для власників старих автомобілів, яких закликає віддати їх в обмін на кредит на покупку нового, економнішого. Загалом на проект було виділено близько мільярда доларів, і все це заради того, аби зробити чистішим навколишнє середовище. А сама ідея належить президентові Бараку Обамі, який активно її лобіював ще будучи кандидатом у президенти США.

Запропонована уже президентом Обамою ініціатива покликана полегшити життя і продавцям автомобілів, і покупцям. Суть програми зводиться до одного – віддай своє старе авто. В обмін на це уряд дає кредит на суму до чотирьох з половиною тисяч доларів на покупку нового. Щоправда тут є певні вимоги. Так автомобіль не повинен бути старішим 25 років. А розхід палива – не меншим ніж 13 літрів на 100 кілометрів. Ну і – звичайно – машина мусить бути «на ходу».

Завдяки цій програмі автосалони сподіваються на пожвавлення продажу у цьому році, і не дарма. Так у перший же день програми Майк Френд ще до обіду продав уже чотири машини: «Це нам дуже допомогло. Ми зможемо продати більше». Він каже, що останні тижні були млявими, і тепер Майк розуміє чому. «Сьогодні я зрозумів, на що вони всі чекали», каже він.

Один з автосалонів США навіть провів серед своїх покупців опитування, в якому з’ясовував – чи купували б вони авто, якби не нова програма? І більшість відповіла, що ні, не купували б. Пояснює директор з продажу Джей Малон:

«Завдяки програмі щомісячний платіж покупця буде набагато меншим, а це – суттєвий показник для них».

Тим часом покупці при виборі нового авто повинні дотримуватися також певних вимог, і чи не найголовніша з них – це розхід палива. Так машина на кожних 100 кілометрів мусить витрачати не більше 10 літрів бензину. Дейв Тобін визначився зі своїм вибором і збирається купити для своєї дружини гібридне авто. Він каже, що завдяки новій програмі зекономить чимало грошей:

«Це дуже спокусливо, коли ти розумієш, що раніше на пальне ти щороку витрачав більше 2000 доларів, а зараз можеш витрачати менше 1000».

Сама програма триватиме у США чотири місяці, а то й менше – поки не закінчаться виділені на неї кошти, а це один мільярд доларів. Тож, виходячи з середнього розрахунку, автосалони мають хорошу нагоду у найближчі кілька місяців продати близько чверті мільйона автомобілів.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG