Спеціальні потреби

У Нью-Джерзі заарештовано 44 людини за звинуваченням у корупції





Штат Нью-Джерзі відомий по всій Америці гучними корупційними історіями, які доволі часто траплялися в його історії. У четвер перелік цих історій поповнився ще однією. ФБР здійснило у штаті широкомасштабну антикорупційну операцію, яку готували два роки. У результаті заарештовано десятки людей, серед яких – мери міст, голови місцевих рад, чиновники різних рівнів і навіть равини. Громадськість вражена розмахом операції ФБР, кількістю виявлених порушень і сумами хабарів, які отримували чиновники.

У ФБР кажуть, що равин у наручниках – це яскрава демонстрація того, до чого докотилася корупція. Мери одразу трьох міст штату Нью-Джерзі були серед десятків інших високих чиновників, яких звинувачують у хабарництві.

Усіх їх звинувачено в отримані готівки в обмін на політичне і адміністративне сприяння. Всі 44 особи, затримані у ході цієї операції, отримали хабарі всього лише від однієї людини, яка співпрацювала з ФБР. Агент під прикриттям давав готівку посадовцям де завгодно – на парковках, у ресторанах, у підвалах офісів і навіть у туалетах. Мешканці штату не приховують свого роздратування. Один із затриманих мерів пробув на свої посаді всього три тижні.

Поліція каже, той самий агент під прикриттям виявив не менший обсяг корупції у сусідньому штаті Нью-Йорк. Місцевих равинів звинувачують у відмиванні для злочинців мільйонів доларів в обмін на щедрі винагороди.

Крім того слідчі затримали чоловіка у Брукліні за звинуваченнями у продажі людських органів. Цей бізнесмен переконував хворих, які не мали грошей на лікування, продати йому свою нирку за 10 тисяч доларів. Потім він її перепродував за 160 тисяч.

Антикорупційна операція ФБР стала найбільш масштабною за всю історію штату Нью-Джерзі. У ФБР жартують, що за розміром корупції місцеві чиновники могли б позмагатися з найбільшими мафіозі Голлівуда.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG