Спеціальні потреби

Мaкдональдс відзначає 30-ліття набору «Happy Meal»





У 1977 році регіональний менеджер з реклами мережі ресторанів Макдональдс Дік Бремс здогадався вкласти в яскраву коробочку популярні серед дітей блюда з меню та додати туди іграшку. Він це назвав «розвага Макдоналдьс на винос». Два роки опісля Макдональдс започаткував цю практику у всіх своїх ресторанах, назвавши її «Happy Meal», що відзначає тепер своє 30-ліття.

Сьогодні у майже 26 тисячах ресторанів по всьому світі, включно із кількома десятками в Україні, відзначається 30-ліття «Happy Meal».

Це була революція у коробочці, змінивши те, як діти замовляють та їдять. 30 років тому «Happy Meal» містив гамбургер, картоплю-фрі, солодкий напій та, звичайно, іграшку. Тепер - після трьох десятиліть, впродовж яких роздано мільярди іграшок - це серйозний бізнес.

Старший менеджер з питань маркетингу Макдональдсу Ніл Ґолден каже, що компанія має експертів і працює із рекламними агентствами та з незалежними консультантами. Робить все це для того, щоб зацікавити дітей.

Рекламне агентство в Іллінойсі розробляє, просуває та тестує більшість іграшок, що входять до набору «Happy Meal».

Старший директор із питань дизайну Кевін Тейлор підбирає кольори, аби забавка виглядала, як симпатична пластмасова іграшка на екрані.

Іграшки мають бути не лише розважальними, але і безпечними. Деніс Вільсон робить лише те, що ламає сотні тисяч забавок за рік.

Яка ж найпопулярніша іграшка в історії Макдональдсу?... Малюки «Тіні- Біні», яких дістали з коробочки «Happy Meal» понад 100 мільйонів дітлахів.

Утім, набір «Happy Meal» дарує дітям не лише радість, але і зайву вагу. З того часу, як МакДональдс започаткував цю практику у 1979 році, ожиріння серед дітей у США зросло у чотири рази. Тоді їжа в наборі «хеппі міл» містила 600 калорій.

Головний дієтолог Макдональдса Сінді Ґуд каже, що сьогодні найпопулярніший «хеппі міл» складається з 4 шматочків курки, яблучних дольок, карамельного соусу із низьким змістом жирів та молока. Все разом – 375 калорій.

Але все-таки найцікавішим для дітей у цьому наборі залишається іграшка.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG