Спеціальні потреби

У столиці Індонезії сталися терористичні атаки


Індонезійська поліція повідомила, що в результаті майже одночасних вибухів у двох фешенебельних готелях у Джакарті загинуло дев’ятеро і поранення отримало щонайменше 50 людей.

Міністр з питань безпеки сказав, що вибухи в готелях Рітц-Карлтон і Маріотт були спричинені вибухівкою великої сили та що другий вибух стався через кілька після першого. Представники індонезійського уряду кажуть, що багато жертв – іноземці.

Органи влади вважають, що вибухові пристрої були закладені неподалік ресторану в готелі Рітц-Карлтон та у підвалі в Маріотт. Вибух у ресторані Рітц-Карлтон вибив вікна і викинув скло та уламки на вулицю. Пізніше в готелі Маріотт знайдено ще одну бомбу, яка не вибухнула.

Президент Індонезії Сусіло Бамбанг Юдхойоно заявив, що ці вибухи були актом тероризму і обіцяв арештувати відповідальних за них осіб.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за атаки, але в минулому подібні акти, на думку органів влади, були здійснені терористичною мережею Джемаа ісламія.

Це перші такі атаки в Джакарті від 2004 року, коли неподалік будинку посольства Австралії вибухнув замінований автомобіль. На готель Маріотт у Джакарті здійснено атаку також у 2003 році, в результаті чого тоді загинуло 12 людей. У відповідальності за той вибух було звинувачено також пов’язане з аль-Кайдою угруповання Джемаа ісламія, як і за інші напади на індонезійські курортні об’єкти на острові Балі у 2002 і 2005 роках.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG