Спеціальні потреби

Корону Статуї Свободи знову відвідують туристи





До цьогорічного Дня Незалежності, американці отримали символічний подарунок. Вперше з часу терактів 2001 року, бажаючі отримали змогу відвідати корону Статуї Свободи. Відтепер, туристи, яким пощастить дістати квитки, можуть піднятися в корону статуї. Як виявилося, сталося це завдяки американцю українського походження.

Після трагічних подій одинадцятого вересня, доступ до Статуї Свободи було закрито на певний, а до корони на невизначений час. Це не влаштовувало працівника парку, Євгена Кузіва, який народився і виріс в Нью-Йорку в родині українських іммігрантів. Він поставив собі за мету повернути туристів у корону Статуї Свободи. Для цього, як він сам сказав, «він припинив спілкуватись з людьми, зачинився в своєму офісі і почав планувати».

Разом з командою охоронців парку, Євген почав розробляти і втілювати план порятунку на випадок евакуації туристів. Згідно з ухваленим начальством планом, корону може відвідати 30 осіб на годину. Бажаючих подолати 354 сходинки виявилися більше ніж квитків, які розібрані вже аж до осені. Для кожного американця піднятися на Статую Свободу – символічний крок.

Один з відвідувачів зазначив, що бачив посмішку на обличчі Пані Свободи та на обличчях мільйонів людей, які, як і він, відвідали статую маленькими дітьми. Тепер нове покоління дітей зможе туди забратися.

У день відкриття корони група військовослужбовців склала тут присягу на громадянство США.

Один чоловік з Каліфорнії вирішив зробити цей день ще більш пам’ятним, і запропонував руку і серце своїй дівчині. Остання була не в змозі відмовити.

А Євген Кузів, завдяки ініціативі якого американці знову отримали можливість подивитися на Нью-Йорк очима Статуї Свободи, тепер очолює службу надзвичайних ситуацій монумента. Пані Свободу він вперше відвідав у віці восьми років, і як зізнається, закохався назавжди.



Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG