Спеціальні потреби

Пустеля – паркинг для зайвих літаків у США






Через сповільнення світової торгівлі та зменшення туристичних перевезень, американські авіакомпанії використовують значно менше літаків, аніж раніше. Паркувальною площадкою для літаків, які тимчасово вийшли із вжитку, стала каліфорнійська пустеля.

Обабіч дороги, у каліфорнійській пустелі, можна побачити видовище, від якого захоплює дух. На спеціальній стоянці припарковані сотні літаків. За теперішньої економіки авіакомпаніям дешевше тримати частину літаків на стоянці, аніж використовувати їх для перевезень.

Представник компанії «Пасифік Авіейшен» Рон Пай каже, що розсудливо тримати літаки тут, доки не покращиться економіка, а тоді знову почати їх використовувати.

Розташований за межами міста Вікторвілл аеропорт чимось нагадує стоянку для старих авто. Тут зберігають як літаки, так і їх частини. Авіакомпанії сподіваються, що так вони зможуть навіть щось продати, адже у потенційних покупців все перед очима.

В умовах сповільнення економіки стоянка для літаків має неабияку популярність. Вже зараз її площа сягає 120 гектарів. Розміри аеропорту постійно збільшують, аби він міг вмістити літак будь-якого розміру.

Представник компанії «Пасифік Авіейшен» Рон Пай каже, що один із ангарів настільки великий, що може вмістити три аеробуси і Боїнг 747.

Авіакомпанії сподіваються, що коли економіка покращиться, вони знову зможуть використовувати свої літаки. Рон Пай каже, що
люди літали цими літаками, що вони у доброму стані сьогодні і переконаний, що ними можна буде літати завтра.

Однак є небезпека, що літаки, які не використовуються упродовж певного часу, можуть зрештою перетворитися у купу металобрухту.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG