Спеціальні потреби

Ющенко відмовляється звільнити Єханурова


На прохання прем’єрки звільнити міністра оборони президент відповів прогнозовано – відмовою. Віктор Ющенко не вноситиме до Верховної Ради подання про відставку Юрія Єханурова. Про це глава держави сказав журналістам на прес-конференції в Житомирській області і додав, що «крім кадрової війни, тут нічого немає».

За словами президента, прем’єрка веде політику інтриг та винищення ефективної влади. Як він припустив, її мета – «мати уряд порожніх крісел, коли всі – виконувачі обов’язків, і є одне соло».

Що ж до суті звинувачень Тимошенко на адресу Єханурова, то глава держави пообіцяв: їх перевірить Генеральна прокуратура. При цьому президент переконаний: закиди в корупції щодо міністра оборони безпідставні. «Тема боротьби з корупцією часто порушується тими, на кому шапки горять», – зауважив Ющенко.

А тим часом Юрій Єхануров очікує від Юлії Тимошенко вибачень. У вівторок міністр оборони надіслав очільниці уряду відкритого листа, у якому назвав звинувачення в корупції на свою адресу сфальсифікованими. Єхануров зажадав звільнення голови Контрольно-ревізійного управління України Миколи Сивульського, а також особистих вибачень прем’єрки. В іншому разі пообіцяв подати до суду – для захисту честі і гідності.

Судовий позов у зв’язку з «оприлюдненням недостовірної інформації про діяльність відомства» готують і в Міністерстві оборони. Про це заявив у вівторок директоро Департаменту держзакупівель та ресурсного забезпечення Міноборони Василь Бартків. За його словами, звинувачення голови КРУ безпідставні, а інформаційна атака на відомство спричинена політикою. «Це демонстрація, як на солдатській кухні можна наварити політичний капітал», – наголосив Бартків.

Водночас, попри конфлікт з Тимошенко, Єхануров планує і далі ходити на засідання Кабміну. «Аякже, я член уряду», – запевнив міністр оборони, відповідаючи на запитання журналістів.

Нагадаємо: у понеділок прем’єр-міністр Юлія Тимошенко звернулася до президента з проханням внести до парламенту подання про звільнення міністра оборони. Підставою послужили результати перевірки діяльності Міноборони, у ході якої буцімто виявлено зловживання у забезпеченні військовослужбовців продовольством. Своєю чергою, Президент Віктор Ющенко назвав звинувачення у корупції безпідставними та закликав прем’єрку «припинити кадрову війну».

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG