Спеціальні потреби

Тимошенко звинуватила Єхануровa у корупції


Юлія Тимошенко звернулася до президента та парламенту з проханням звільнити Юрія Єханурова з посади міністра оборони України, звинувативши його у «безпрецедентно корупційному поводженні».

Юлія Тимошенко звернулася до президента та парламенту з проханням звільнити Юрія Єханурова з посади міністра оборони України. «Я як прем`єр-міністр переглянула всі акти, докази, і можу сказати: безпрецедентне корупційне поводження з бюджетними коштами. Це мій особистий висновок, на який я маю право» – заявила прем`єр-міністр.

Цьому передувала сварка Тимошенко та Єханурова на засіданні уряду. Під час звіту глави Контрольно-ревізійного управління Миколи Сивульського з перевірки діяльності Міноборони в 2008 він заявив, що Міноборони перешкоджало діям КРУ під час проведення перевірки. Натомість Єхануров, перебивши виступ глави КРУ, звернувся до Тимошенко: «Я хочу сказати, що... почали вимагати всі документи, які є в Міністерстві оборони...я Вас (Тимошенко) дуже прошу, я розумію Ваші емоції і те, що ЗМІ тут, Вам необхідно все це подати. Але, будь ласка, стримайтеся, нехай він (Сивульський) про усе доповість, і потім будуть ламати і далі цю комедію».

В результаті Тимошенко вдарила кулаком по столу, заявивши: "Ламати комедію будете Ви, коли будете перед силовими структурами звітувати».

Єхануров, у свою чергу, заявив, що має намір вже завтра доповісти президенту ситуацію. Він вважає, що сьогоднішнє засідання уряду, на якому заслуховували результати перевірки Міноборони, є «тренуванням» перед виборчою президентською кампанією: «Я б дуже не хотів, щоб питання міністра вплинуло на розвиток збройних сил. Це не іграшки. Це дуже складне завдання в умовах, коли на підготовку військ нічого немає. Ось на миротворців закінчуються гроші. Рішення потрібно щодня ухвалювати. Але для того щоб менше займатися проблемами бюджету, влаштовуються такі шоу, як сьогодні».

Президент, який сьогодні перебуває у Стамбулі, де має дивитися футбольний матч за участі донецького «Шахтаря», вже встиг стати на бік міністра оборони. Він каже, що обвинувачення Єханурова є спробою глибше дестабілізувати ситуацію в Україні, дестабілізувати систему влади в Україні.

Він нагадав, що в уряді і так сьогодні немає віце-прем’єра, міністра фінансів, міністра закордонних справ. Уряд, і парламентарії - каже він - мають розуміти, що в сучасних умовах призначити нового міністра оборони буде неможливо. «Це дорога до монархії», - сказав президент.
Як відомо, минулого тижня у відставку подав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, тепер країна ризикує опинитися без двох силових міністрів.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG