Спеціальні потреби

У США – перший смертельний випадок від свинячого грипу





Свинячий грип у Сполучених Штатах забрав життя першої жертви. У Техасі помер дворічний хлопчик. Звістка про це співпала з призначенням нового міністра охорони здоров’я Кетлін Себеліус. Саме їй доведеться бути на першому плані боротьби з поширенням цього захворювання.

Центр із контролю за захворюваннями підтвердив щонайменше 70 випадків зараження на свинячий грип у Сполучених Штатах. Президент Барак Обама зазначив, що уряд США робить усе можливе, аби ситуація із поширенням свинячого грипу не вийшла з-під контролю.

Сенат затвердив губернатора штату Канзас Кетлін Себеліус на посаді міністра охорони здоров`я. Саме вона очолить боротьбу проти грипу в країні. Себеліус одрасу отримала всю інформацію щодо вірусу свинячого грипу, поширення якого викликало оголошення надзвичайного стану в сфері охорони здоров’я у США. Міністр внутрішньої безпеки Джанет Наполітано зазначила:

«Цілком ймовірно, що ми побачимо більше випадків захворювання, включно із смертями, під час цього циклу поширення вірусу грипу».

Білий дім просить Конгрес виділити півтора мільярда доларів для боротьби з можливою епідемією. Факт того, що випадки захворювання в США були переважно легкими і чимало людей вже одужали, пояснюється більш ранньою, ніж в Мексиці, діагностикою. У Мексиці лікарі виявили наявність нового вірусу тільки тоді, коли люди почали від нього помирати.

Центр із контролю за захворюваннями в Атланті збирає інформацію про вірус, його походження та поширення. 200 його працівників перебувають у постійному контакті із працівниками у сфері охорони здоров’я в 50 країнах світу.

До кінця наступного тижня дослідники намагаються виростити вірус свинячого грипу у лабораторних умовах для розробки вакцини. Втім, сама вакцина проти вірусу грипу свиней, кажуть вчені, буде готова не раніше, ніж у вересні.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG