Спеціальні потреби

Президент США здійснив перший візит в Канаду


У четвер Барак Обама здійснив свій перший закордонних візит після приходу на посаду. Для цього він обрав найближчого сусіда США – Канаду. На летовищі Президента США зустріла губернатор Канади Мішель Джін. Вона, як представниця Королеви Елизавети, є церемоніальним головою держави.

Обама зустрівся в парламенті країни із законодавцями, прем’єр-міністром Кнади та лідером опозиції. Канада є головним торгівельним партнером США і найбільшим індивідуальним постачальником газу.

Під час президентської кампанії Обама піднімав питання про можливий перегляд Договору про вільну торгівлю з Канадою, що викликало занепокоєння північного сусіда США. Але під час останнього інтерв’ю з для канадського телебачення він пом’якшив свою риторику, заявивши, що обсяги торгівлі між обома країнами сягають півтора мільярда доларів щодня і ніхто не зацікавлений у порушенні налагоджених зв’язків. Популярність Обами у Канаді є навіть вищою ніж у США і лідери Канади сподіваються, що це сприятиме покращенню взаємин між країнами.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG