Спеціальні потреби

Спікер запрошує президента на засідання парламенту


Президент Віктор Ющенко досі визначається, чи прийде він до парламенту на відкриття четвертої сесії Верховної Ради України. Відповідне запрошення Голова Ради Володимир Литвин публічно оголосив ще 27 січня. У Секретаріаті президента кажуть, що це питання зараз вивчається і відповідь буде у понеділок.

Окрім того, Литвин звернувся до Віктора Ющенка з проханням повідомити про можливу дату заслуховування парламентом щорічного послання Президента України до Верховної Ради України про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин зазначив: «Зважаючи на поточну ситуацію в Україні, сподіваюсь, що від своєчасності такого послання певною мірою залежатиме як пошук, насамперед у парламенті, заходів, спрямованих на подолання кризових явищ в економічній, соціальній і політичній сферах, так і шляхів їх реалізації».

За словами заступника голови Секретаріату президента Романа Безсмертного, робота над щорічним посланням президента до парламенту триває, а коли його буде виголошено – слід узгодити з керівництвом ВР».

Нагадаємо, що минулого року Віктор Ющенко також довго визначався із датою виголошення свого звернення до народу України. Однак, в результаті, текст звернення роздали депутатам у письмовому вигляді. Того року президент не пішов до парламенту через кризу у вищому законодавчому органі країни.

Нині у парламенті серйозно говорять про можливість імпічменту Президента Ющенка. Зокрема, у п’ятницю пропрезидентська фракція блоку НУ-НС ухвалила рішення не підтримувати ініціативу імпічменту, однак на цьому наполягає фракція КПУ. Минулого тижня парламенту схвалив постанову, в якій Віктора Ющенка називають відповідальним за фінансову кризу в країні та знецінення національної валюти. Депутати визначаються, чи може це бути підставою для початку процедури імпічменту.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG