Спеціальні потреби

Ґор закликає до використання природних джерел енергії


Колишній віце-президент США Альберт Ґор каже, що Сполучені Штати вже через десять років повинні виробляти усю необхідну для країни електроенергію з вітру, сонця і інших природних джерел енергії. Про це він сказав під час свого виступу у Вашингтоні на тему енергетичних джерел і кліматичної кризи.

Ціни на пальне у Сполучених Штатах продовжують бити рекорди. Колишній віце-президент Альберт Ґор каже, що ціни і далі зростатимуть допоки США не припинять покладатися на пальне, в основі якого лежить вуглець, що також є головним чинником забруднення атмосфери:

«Ми позичаємо гроші в Китаю, щоб купити пальне в Перській затоці, щоб спалити його, завдаючи цим шкоди нашій планеті. Кожний пункт ми мусимо змінити».

Ґор каже, що Сполучені Штати, натомість, повинні виготовляти електроенергію, використовуючи чисті і відновлювальні джерела, які стають широко доступними. Це дорога інвестиція, каже Ґор, але вона окупиться сторицею:

«Науковці кажуть, що на Землю за сорок хвилин потрапляє стільки сонячної енергії, якої вистачить на усі потреби людства на весь рік. І якщо б США збирали лише невелику частину цієї енергії, її могло б вистачити на усі потреби американців. Задовольнити на 100% попит могла б і енергія вітру, якої так само вдосталь».

Лауреат Нобелівської премії миру Альберт Ґор каже, що для широкого використання електроенергії в країні, треба збудувати спеціальну мережу. Він закликав націю вже за десять років виробляти всю електроенергію з відновлювальних джерел. За словами Ґора, такий крок також пожвавить економіку США:

«Коли ми купуємо в інших країнах близько 70% нафти, яку ми щодня використовуємо, вони будують нові хмарочоси, а ми втрачаємо робочі місця. А якщо ми витрачатимемо гроші на розбудову конкурентноздатної енергетичної інфраструктури у себе вдома, то дамо роботу американцям».

Ґор також каже, що глобальна кліматична криза розвивається швидшими темпами, ніж передбачалося. І науковці нині застерігають, що вже через п’ять років крига на Північному полюсі буде повністю танути протягом літніх місяців.

XS
SM
MD
LG