Спеціальні потреби

Президент Буш позитивно оцінює стан економіки США


Американська економіка демонструє надзвичайну міць у час кризи на ринку кридитів та нерухомості, – вважає Президент США Джордж Буш. Під час прес-конференції у Білому домі Буш висловив впевненість, що Сполучені Штати переживуть кризу і вийдуть з неї сильніші ніж будь-коли. Президент закликав Конгрес негайно схвалити закон, який фінансово підтримує дві провідні компанії, що позичають гроші на купівлю нерухомості.

Джордж Буш також звернувся до законодавців з проханням зняти заборону Конгресу на видобуток нафти в узбережних водах США. Сам президент зі свого боку зробив це у понеділок. Такий крок, на його думку, послабить енергетичну залежність у майбутньому.

Якщо Джордж Буш оптимістично дивиться на стан економіки країни, то голова Управління Федеральною резервною системою США вважає, що загроза стабільності економіки зросла. Виступаючи перед конгресменами, Бен Бернанке заявив, що економіка переживає чисельні складнощі.

За словами Бернанке, стабілізація фінансових ринків країни залишається пріоритетним питанням. Однак Центробанк не впевнений, чи понижувати далі відсоткові ставки на позички, оскільки це викликає інфляцію.

Тим часом, за підрахунками Міністерства праці США, минулого місяця оптові ціни зросли на 2%, а за останній рік на 9%. Це найбільший стрибок цін з 1981-го року.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG