Спеціальні потреби

Жванія оприлюднив свою версію ‘отруєння’ Ющенка


Апеляційний суд Києва позбавив народного депутата Давида Жванію українського громадянства, визнавши, що той набув його незаконно. Це рішення юристи Жванії мають намір оскаржити у Верховному суді, однак, сам депутат вилив у ЗМІ чергову порцію власної інформації про резонансну справу отруєння Президента Ющенка.

Давида Жванію та Віктора Ющенка пов’язують давні дружні стосунки. Жванію називають одним із фінансистів як блоку Наша Україна, так і самого Ющенка. Пов`язують їх і кучмівські зв`язки, саме Жванія був на хрестинах у сина президента – Тараса. Але деякий час тому Жванія став персоною нон-грата у Секретаріаті президента. Він почав фінансувати нову політичну силу – Народну Самооборону, і вже як її представник став депутатом парламенту.

Народна самооборона останнім часом стала союзником Юлії Тимошенко, а Генпрокуратура дуже зацікавилася справою набуття українського громадянства Давидом Жванією. Коли ця історія почалася, Жванія відразу сказав пресі: «Ці переслідування пов`язані з тим, що я знаю правду про отруєння Ющенка».

Відтак Жванія обіцяв розказати свою версію тих подій.

Суд ухвалив рішення, що Жванія набув громадянство незаконно, а сам нардеп каже – ніякого отруєння Віктора Ющенка не було. В інтерв`ю «Комсомольській правді в Україні» Жванія розповідає свою версію подій:

«Коли в 2004-му році надійшла інформація про те, що обличчя Ющенка спотворене хворобою, у штабі почалася паніка. А потім народилася ідея піднести те, що сталося, як отруєння. Я, звичайно, виступив проти».

Ющенко звернувся в австрійську клініку «Рудольфінерхаус» із загостренням панкреатиту. «На сьомий день лікування гострі панкреатитні явища і біль у спині, що їх супроводжував, медики зняли. Майбутній президент почував себе краще, почав виходити на прогулянки, телефонувати знайомим і готуватися до вильоту в Україну. Але через деякі ліки в нього знизився імунітет, у результаті чого проявився оперізуючий герпес і почалося запалення однієї з гілок тройничного нерва, що і викликало асиметрію обличчя»,– заявив Жванія.

Набряклість на обличчі Ющенка, за його словами, викликали сильні знеболювальні препарати, такі як кортизон.

Більше того, спочатку не було жодної кримінальної справи про отруєння, однак потім, коли це мало такий резонанс, справу порушили, як і вигадали версію про те, що отруєння сталося на дачі у Володимира Сацюка. Жванія каже, що Сацюк не такий дурень, аби робити такі речі у себе вдома.

Загалом в українських журналістів вже давно накопичилося чимало питань про справу отруєння президента, на які досі ніхто не дав логічних пояснень. Свого часу журналіста Вахтанга Кіпіані звільнили з каналу «1+1», а в ефір так і не вийшла його програма розслідування, в якій теж присутні висновки, що отруєння президента могло і не бути. Очевидно, що перед президентськими виборами ця тема набуватиме ще більшої актуальності. У той час лікарі в один голос твердять – Ющенка отруїли за допомогою діоксину.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG