Спеціальні потреби

Роль дружин Обами і МакКейна у виборчих перегонах


Коли кількість опонентів у боротьбі за посаду Президента Сполучених Штатів скоротилася до двох, в хід йдуть будь-які аргументи. В тому числі увага зосередилася і на потенційних перших леді – дружинах кандидатів. Важко уявити більш різних жінок, ніж Сінді МакКейн та Мішель Обама. 53-річна Місіс МакКейн – спадкоємиця та директор пивної імперії свого батька, вартість якої оцінюється в десятки мільйонів доларів. Друга дружина МакКейна працювала в благодійних організаціях, за порадою матері Терези вдочерила хвору дівчинку з Бангладеш, а також зізналася, що протягом довгого часу залежала від обезболювальних медикаментів.

Обидві родини мають дітей. В Барака та Мішель Обами двоє дівчат: дев’ятирічна Малія та семирічна Наташа, за якими, коли батьки займаються політичною кампанією, доглядає їхня бабця. А Джон МакКейн в різнi періоди часу виховував семеро дітей у двох шлюбах та є біологічним батьком чотирьох. Але наразі в родині МакКейнів мешкає тільки наймолодша 16-річна Бріджит, яку вдочерили з Бангладеш.

Під час кампанії свого чоловіка Сінді МакКейн підтримує дуже непомітну статуру і практично ніколи не дає коментарів. Але скандалу їй все-таки уникнути не вдалося. Стало відомо, що авторство одного кулінарного рецепта, розміщеного на її вебсайті, їй зовсім не належить.

А от 43-річна Мішель Обама навряд чи переймається рецептами. Її дитинство пройшло в однокімнатній квартирі у бідному районі Чикаго. Мішель закінчила Прінстон та юридичний факультет Гарварду, а зі своїм майбутнім чоловіком Бараком вона познайомилася в якості його керівниці. Мішель Обама приймає найактивнішу участь в кампанії свого чоловіка та часто спілкується з виборцями і пресою. Що і робить її мішенню для опонентів Барака Обами. Критики часто порівнюють Мішель Обаму з дружиною колишнього президента, яка до недавнього часу була головним опонентом її чоловіка.

Політичний консультант Демократичної партії Тед Девайн каже, що найгірше попереду:

«Вони намагаються змалювати її як когось, хто розлючений, відірваний від життя та не пишається бути американцем».

Найбільше дістається Мішель Обамі від критиків в Інтернеті. Обсяг критики на її адресу навіть підштовхнув кампанію Барака Обами запустити окремий веб-сайт, в якому розвінчуються звинувачення на її адресу. Більшість з них були викликані такої заявою ймовірної першої леді:

«Вперше у своєму дорослому житті я дійсно пишаюся тим, що я – американка».

Кампанія негайно розіслала роз’яснення, що вона мала на увазі “найбільш пишаюся.” Навіть дружина Президента Буша та головний опонент Обами республіканець Джон МакКейн стали на її захист, кажучи, що Мішель мала на увазі інше.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG