Спеціальні потреби

Діти з полігамної секти повернуться додому


Влада Техасу не змогла довести у суді, що дітям, яких вона забрала під свою опіку із ранчо полігамної секти, загрожує небезпека. Рішенням Верховного суду штату Техас понад чотириста дітей повернуться зі своїми матерями додому. Два місяці тому, в результаті поліцейського рейду, ці діти були відлучені від їхніх батьків через те, що члени секти практикували багатоженство, а чоловіки ніби-то одружувались на неповнолітніх дівчатах. Втім влада не змогла надати суду достатньо доказів, щоб довести обвинувачення.

Батьки зітхнули з полегшенням. Однак повернення дітей на ранчо ставить їм певні застереження: влада стежитиме за вихованням дітей і зможе без попередження відвідати будь-яку сім`ю у будь-який день тижня. Також дітям заборонено виїжджати за межі штату. Однак влада Техасу, яка взяла дітей під свою опіку, таке рішення Верховного суду вважає великою поразкою.

Лідери секти запевняють, що одруження членів церкви завжди відбувались за взаємною згодою і наголошують, що церква дотримуватиметься законів штату. Церква консультуватиме сім`ї, аби вони не допускали одруження неповнолітніх.

Представники церкви радіють, що домоглися правди, але чомусь діти, на всіх фотографіях плачуть. У секті кажуть, що це через стрес, який вони пережили, після того як їх розлучили з батьками.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG