Спеціальні потреби

Ціна бареля нафти сягнула майже 133 доларів


Ціни на нафту б'ють нові рекорди. Станом на середу один барель сирої нафти на Нью-Йоркській біржі коштував 132 долари і 70 центів. Рекорди у США б'ють і ціни на бензин. Юридичний комітет американського Сенату намагається з'ясувати причини зростання цін у представників нафтової галузі, прибутки якої лише за перші три місяці цього року склали 36 мільярдів доларів.

Новий день – нова ціна на бензин. Мешканці Чикаго, Сан-Франциско та Нью-Йорка вже платять більше долара за літер. У інших містах паливо не набагато дешевше. Власники автомобілів шоковані – такого стрибка цін не очікував ніхто.

У Вашингтоні відчули біль і політики. Юридичний комітет американського Сенату з’ясувує у представників нафтової промисловості чому ціни на бензин постійно зростають.

Аналітики стверджують, що стрибок цін зумовлений низкою факторів, зокрема, підвищенням світового попиту на нафту і падінням долара. Деякі експерти звинувачують у подорожчанні нафти дилерів, що спекулюють ціною на паливо. Демократи у Конгресі розглядають варіанти тиску на експортерів пального, зокрема на Саудівську Аравію. Вони погрожують заморозити угоди про поставки зброї до цієї країни, якщо її уряд не погодиться збільшити видобуток нафти.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG