Спеціальні потреби

БЮТ зірвав виступ Віктора Ющенка у парламенті


У вівторок парламентське засідання мало розпочатися із традиційного звернення президента. Робити це від нього вимагає Конституція. На погоджувальній раді фракції вирішили заслухати главу держави саме на ранковому засіданні. Однак плани президента зірвав Блок Юлії Тимошенко. Його депутати заблокували трибуну і не дозволили виступити Віктору Ющенку. На що глава держави заявив:

“Вперше в нашій історії ми маємо безпрецедентний випадок, коли коаліційна більшість, яка несе відповідальність за роботу українського парламенту приступила за його блокування”.

Юлія Тимошенко хоче насамперед ухвалити декілька законів, які допоможуть приборкати інфляцію:

“Кожен день робота Секретаріату президента скерована на те, щоб довести, що з інфляцією в країні впоратися неможливо. Не вийде! Ми не відійдемо від трибуни, поки не буде прийнято три антиінфляційні закони”.

Ющенко називає такий привід зірвати засідання Ради надуманим. Мовляв, порядок денний депутати напередодні узгодили. І всі питання, які вимагає БЮТ, мали розглянути відразу після виступу президента. Ющенко припустив, що його штовхають відправити у відставку уряд Тимошенко. Однак запевнив, що не піде на цей крок:

“Ніякі авантюри про переформатування коаліції не пройдуть. Будь-які заходи щодо проведення дострокових парламентських виборів я категорично не сприймаю і буду робити все для того, аби чинний парламент і чинна більшість несли відповідальність за взяті зобов`язання перед виборцями”.

Тимошенко також заперечує, що зацікавлена у переформатуванні коаліції:

“Ми будемо працювати в демократичній коаліції і ми будемо робити все для того, щоб подолати всі ці не дуже гарні процеси, які відбуваються в політиці. Люди вже втомилися від виборів, суєти і безкінечних протистоянь”.

Виступ Арсенія Яценюка був найкоротший. Молодий спікер не випромінював оптимізму:

“Як правило, не було ситуації, з якої ми не знаходили виходу. І думаю, що й ця ситуація раніше, чи пізніше вирішиться. Але мене вона турбує в першу чергу, як одного із керівників держави. Так держава не може працювати. Так країна не може розвиватися. Ми деградуємо політично і економічно, як всередині країни, так і на зовнішньому фронті”.

У другій половині дня депутати так і не змогли ніпрощо домовитися. Парламент практично не ухвалює жодних рішень.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG