Спеціальні потреби

Папа зустрівся з жертвами сексуальних знущань


Насичений візит Папи Римського містив одну зустріч, яка гарантовано увійде в аннали Католицької церкви. Це – перша в історії зустріч Папи Римського з жертвами сексуальних знущань з боку католицьких священиків. Кілька років тому жертви сексуальних знущань з Бостону приїжджали в Рим, намагаючись безуспішно зустрітися з попереднім Папою Римським - Йоаном Павлом ІI. Згідно з даними Конференції Католицьких єпископів США, починаючи із середини минулого століття понад 50 тисяч американських священиків були звинувачені у сексуальному знущанні над 12 тисячами дітей. У результаті судових позовів Католицька церква США виплатила два мільярди доларів.

Тему сексуальних знущань Папа Римський згадав і під час його служби на Національному стадіоні перед понад 50-ма тисячами віруючих. Бенедикт XVI закликав прихожан відродити їхню віру та засудив сексуальні знущання над дітьми з боку деяких католицьких священиків:

“Я визнаю біль, який церква в США пережила в результаті сексуальних знущань з неповнолітніх. Жодні слова розуму не можуть описати той біль та шкоду, яку ці знущання заподіяли”.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG