Спеціальні потреби

На посаду мера Києва офіційно претендує 30 осіб


Кількість претендентів на крісло київського міського голови продовжує зростати. Реєстрація триватиме до п'ятниці і отримати офіційні посвідчення кандидатів має шанс понад сто претендентів. Найбільша інтрига цього тижня – чи зможе коаліція внести зміни до виборчого законодавства і передбачити можливість проведення другого туру голосування. Від цього може залежати результат перегонів.

Майже три десятки кандидатів у столичні мери вже зареєструвала київська ТВК. Серед людей, які отримали посвідчення кандидатів – нинішній міський голова Леонід Черновецький, його попередник Олександр Омельченко, боксер Віталій Кличко, віце-прем’єр Олександр Турчинов. Саме їх розглядають як найбільш ймовірних претендентів на перемогу. Хоча кандидатами ще можуть стати понад сто осіб – представників провідних політичних партій та самовисуванців. Саме стільки заяв ТВК має розглянути до кінця тижня. Тоді й стане відомо наскільки довгим буде виборчий бюлетень.

Чи не найбільша інтрига цього тижня – чи вдасться правлячій коаліції змінити закон, який встановлює процедуру виборів міського голови столиці. За нинішніми нормами перемогу отримає кандидат, який з поміж усіх учасників перегонів набере найбільше голосів. Другого туру виборів не передбачено. В цих умовах, прогнозують соціологи, нинішній мер Леонід Черновецький має найбільше шансів на перемогу. Коаліція вже погодила поправки до закону, які б передбачали обов’язковість другого туру в разі, якщо жоден із кандидатів не набере половину голосів виборців. У цьому випадку, хтось із суперників пана Черновецького зможе його перемогти.

У той же час у штабі Черновецького стверджують, що його опоненти можуть спробувати зняти його із перегонів і вдатися до зриву виборів. Таку інформацію оприлюднив сьогодні секретар Київради Олесь Довгий. Нині сторони обмінюються взаємними закидами у нечесній боротьбі. КМДА стверджує, що уряд не перераховує гроші на виплати київським пенсіонерам і малозабезпеченим. Кабмін натомість каже, що столична влада не відраховує гроші до державного бюджету.

І сьогодні зросли шанси нових мерських виборів у Харкові. Верховна Рада включила розгляд цього питання до порядку денного. Правляча коаліція хоче шляхом виборів змістити з посади висуванця Партії регіонів Михайла Добкіна.

Інше за темою

Відео - найголовніше

Журнал про українських жінок презентували у США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:36 0:00
XS
SM
MD
LG